Reçel, meyvelerin toplanıp, şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı veya meyve konservesidir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alır ve günün her saatinde tüketilebilir. Aynı zamanda tatlı, kek, pasta ve çörek yapımında da kullanılmaktadır. Organik olarak hazırlanan reçeller vitamin ve mineral açısından zengindir. Organik reçellerde şeker yerine bal, pekmez veya meyvelerden yapılan organik tatlandırıcılar kullanılır.
Aynı zamanda organik reçel hazırlamak için mevsiminde doğal ve organik meyveler kullanmanız gerekir. Sağlıklı reçel tüketilmesi, vücut direncini arttırır ve vücuda oldukça faydalıdır. Kahvaltılık reçel yapmak aynı zamanda hastalar için reçel hazırlamak istiyorsanız şeker yerine organik tatlandırıcılar kullanmanızda fayda vardır.
Seyidoğlu gıda olarak hazırladığımız bu yazımızda, reçelin faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir, hastalar için oran ne kadar olmalı gibi sorulara yanıtlar vereceğiz. Organik reçeller ile sizler de keyifli kahvaltılar yapabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir: Reçel Çeşitleri
Hastalar İçin Oran Ne Kadar Olmalı?
Organik reçeller sağlık açısından faydalı ve oldukça lezzetlidir. Organik reçellerin içerisinde kullanılan meyveler, organik olması sebebiyle anti kanserojendir ve kanser riski olan kişilerde tüketilmesi önerilmektedir.
Böbrek rahatsızlığı olan kişilerde ve diyet yapan kişilerin listesine organik reçellerin eklenmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Kaliteli enerji ve kaynağı olan organik reçeller, içerisindeki meyvelerle birlikte farklı hastalıklara iyi gelmektedir. Günümüzde ürün çeşitliliğinin fazla olması ve sağlıklı besinler tüketmenin önemli olması sebebiyle organik reçeller tüketilmektedir. Organik reçel çeşitlerine ve faydalarına baktığımızda;
Ayva reçeli, lifli bir besin olmasıyla birlikte kalp rahatsızlıklarına iyi gelmekte ve kanser riskini düşürmektedir. İçerisindeki doymuş yağ oranıyla birlikte sindirimi kolaylaştırmaktadır. Çilek reçeli, kemiklerin kuvvetlenmesine ve güçlenmesine yardımcı olmakta ve kan temizleyici özelliği ile oldukça önemli bir reçel türüdür. İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. İncir reçeli, ayva gibi lif oranı yüksektir ve sindirimi hızlandırır ve rahatlatır. İncir reçeli beden ve zihin yorgunluğuna iyi gelirken aynı zamanda öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelmektedir. Portakal reçeli, C ve B vitamini içeren portakallar sayesinde enerji deposudur. Vücudun alması gereken mineral ve vitaminlerin vücuda alınmasına yardımcı olmaktadır.
Mevsiminde toplanan organik meyvelerin besin değerleri reçellere geçmektedir. Peki, hastalar için oran ne kadar olmalıdır? Organik meyvelerden ve şeker kullanılmadan hazırlanan reçeller hastalar için oldukça faydalıdır. Organik reçel çeşitlerinin sağladığı faydalara bakarak hangi hastalıklara iyi geleceğini belirleyebilirsiniz. Şeker ve katkı maddesi kullanılmasa da reçel tüketimi hastalar için çok fazla olmamalıdır.
Ne Sıklıkla Kullanılmalıdır?
Organik reçeller, insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Dalından mevsiminde toplanan meyvelerle hazırlanan ve şeker kullanılmayan reçeller sanılanın aksiye oldukça faydalıdır. Reçeller genel olarak kahvaltılarda tüketilir, farklı reçel çeşitleri ile lezzetli kahvaltılıklar hazırlanabilir. Tüm gün içerisinde tüketilebilen bu lezzetli atıştırmalıklar aynı zamanda tatlı, pasta, çörek yapımında da kullanılmaktadır. Peki, organik reçel çeşitleri ne sıklıkla kullanılmalıdır. Organik reçellerin faydası oldukça fazladır ve bu faydalar meyvelerin türüne göre değişmektedir fakat fazla reçel tüketimi, her besinde olduğu gibi sağlıksızdır. Diyetlerde, günlük tüketmeniz kalori miktarını hesaplayarak organik reçelleri tüketebilirsiniz.
Seyidoğlu Gıda olarak hazırladığımız bu yazımızda, reçelin faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir, hastalar için oran ne kadar olmalı gibi sorularına yanıtlar vermeye çalıştık. Organik reçel çeşitlerini kendiniz evde yapabileceğiniz gibi Seyidoğlu üzerinden de sipariş vererek alabilirsiniz. Mevsiminde topladığımız ürünlerle hazırladığımız reçelleri sizler için hazırlamaktayız. Reçellerle ilgili daha fazla bilgi için blog yazılarımızı inceleyebilir veya ürün açıklamalarına bakabilirsiniz.