· Fındık Kremalarını Nasıl Üretiyoruz? ·

PUDRA ŞEKERİ OLUŞTURMA

Formulasyona göre toz kristal şeker, şeker öğütme makinesinde pudra şekeri haline getirilir.

YAĞ ERİTME

Donuk halde olan bitkisel yağ eritme kazanına konularak 35 C’de erimesi sağlanır.

ÖN HAZIRLAMA

Tüm içerikteki maddeler ön hazırlama kazanına alınır ve 15 dakika tüm ürünlerin birbirleriyle karışması sağlanır. Bu işlemin ardından ürün winner adı verilen sisteme aktarılır.

EZME VE PİŞİRME

Sabit ısıda (38 C) pişirme sağlayan ve içerisinde bulunan bilyeler yardımıyla ürünün ezilerek incelmesini sağlayan winner kazanlarında ürün yaklaşık 4 saat işleme tabi tutulur.

DİNLENDİRME

Hazırlanmış olan fındık kreması en az 4 saat boyunca paslanmaz kazanlarda dinlendirilir.

DOLUM

Dinlenmiş olan ürünler gramajına göre uygun kaplara doldurulur.

SOĞUTMA

4 C’de ortalama 2 saat ambalajlanmış olan ürünler soğutmaya bırakılır.

DEPOLAMA

Soğumuş ürünler kolilenip uygun şartlarda 18-22 C’de depolanır.

Themes by WordPress