· Seyidoğlu Ailesi ·

70 yıllık bir geçmişi olan Seyidoğlu Gıda, helva, reçel, tahinpekmez ve kakaolu krema başta olmak üzere 300’den fazla ürün çeşidiyle pek çok yeniliğe imza atmış olup, lezzeti ve kalitesiyle tüketicinin tercih ettiği sektörün öncü markalarından biridir.

1950’li yıllarda baklavacılıkla işe başlayan Seyidoğlu, 1970’lere gelindiğinde Yönetim Kurulu Başkanımız olan Necati Göksu’nun girişimleriyle Seyidoğlu Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak yapılanmış ve helva, reçel, tahin-pekmez gibi yeni ürünlerle faaliyetlerine devam etmiştir.

Günümüzde ise hızla büyüyerek Türkiye’de ve dünyada tercih edilen bir marka olmuştur. Günde 150 kilo helva üretimiyle başlayan bu serüven, 2005’ten itibaren İstanbul Hadımköy’deki 8 bin metrekare kapalı alana sahip tesislerde, şimdilik 40 ton helva, 60 ton reçel, 30 ton kakaolu fındık kreması ve 20 ton tahin-pekmez üreterek devam etmektedir. Yeni Fabrika ek tesis yatırımıyla Seyidoğlu gıda kapalı üretim alanını 20 bin metre karenin üzerine çıkarmıştır. Seyidoğlu Genel Müdürlüğü’nü üçüncü kuşak olan Mehmet Göksu yürütmektedir.