- Servis: 2 kişi
- Hazırlama Süresi: 15 dakika
Tarif için gerekli malzemeler
Hazırlanışı
- Tahin helvası ve margarini bir kapta yoğurun
- Şeker ve yumurtayı ilave edin ve iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Yavaş yavaş un ilave ederek kurabiye hamuru (kulak memesinden az sert) kıvamında yoğurun.
- Kolay şekil verilebilir hale gelince yoğurma işlemini bırakın.
- Tabanı hafifçe margarinle yağlanmış tepsiye yuvarlaklar yaparak dizin. Üzerlerine fındık taneleri koyun.
- Yaklaşık 200 derecelik fırında aşırı kızarmayacak şekilde pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine bolca pudra şekeri ilave edin. Soğuduktan sonra servis yapın.