Tahinli Kek

Tahinli Kek
  • Servis: 2 kişi
  • Hazırlama Süresi: 15 dakika
Tarif için gerekli malzemeler
Hazırlanışı
  1. Geniş bir kapta yumurtaları ve tozşekeri çırpın. Yoğurdu, unu, karbonatı, margarini ve 4-5 çorba kaşığı tahini ekleyin. Malzemeler özleşene dek karıştırın.
  2. Kek karışımını hafifçe yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Kalan tahini hamurun üzerine dökün.
  3. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin.
  4. Pişip pişmediğini anlamak için keke kürdan batırın. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
  5. Ilık servis yapın veya soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
İlgili Gönderiler
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *