Şeker İlavesiz Vişne Reçeli Tarifi

Şeker İlavesiz Vişne Reçeli Tarifi
Şeker İlavesiz Vişne Reçeli Tarifi 1

Bahar aylarının sonuna yaklaşırken havaların da ısınmasıyla beraber Pazar tezgahlarındaki çeşitlilikte artmaya başladı. Taze sebze ve meyvelerin tüketileceği bu dönem aynı zamanda taze meyve ve sebzelerden reçellerin, konservelerin hazırlanacağı dönem. Özellikle de reçelinizi en taze meyvelerden yapmak istiyorsanız en doğru zamanlardayız.

Reçel hazırlamaya karar verdiğinizde içerisinde şeker olmayan reçel tarifi ile karşılaşmanız oldukça zor. Ancak şeker kullanımında kısıtlama bulunan ya da sağlıklı beslenmek isteyen ve reçel seven çoğu kişi şekersiz reçel tüketmek istiyor. Yazımızda ise evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz şeker ilavesiz vişne reçeli tarifini sizler için hazırladık!

Şeker İlavesiz Vişne Reçeli için Gerekli Malzemeler

Şeker ilavesi olmadan sağlıklı bir şekilde vişne reçeli tüketmek istiyorsanız şeker ilavesiz vişne reçeli için gerekli malzemeler:

1 kilogram vişne

2 yemek kaşığı Seyidoğlu Pekmez

1 su bardağı elma suyu

1 çay kaşığı Limon tuzu

Şeker İlavesiz Vişne Reçeli Yapılışı

Şeker ilavesiz vişne reçeli yapılışı için bütün malzemelerinizi hazırladıktan sonra aşağıdaki adımları izleyerek şeker ilavesiz vişne reçeli hazırlayabilirsiniz:

  1. Şeker ilavesiz vişne reçelini hazırlamaya öncelikle elma suyu ile başlayın. Hazırlayacağınız elma suyu vişnenin mayhoş tadını dengelemenize yardımcı olacaktır. Katı meyve sıkacağı kullanarak 1 su bardağı elma suyu elde edin. 

  2. Hazırladığınız elma suyunu reçel yapacağınız tencereye alın ve kaynamaya bırakın. 

  3. Elma suyunuz tencerede kaynayana kadar vişnelerinizi hazırlayabilirsiniz. 1 kilogram vişnenin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin. Dilerseniz vişneleri çekirdekli de bırakabilirsiniz. 

  4. Saplarını ve çekirdeklerini temizlediğiniz vişneleri kaynayan elma suyunun içerisine ekleyin. Elma suyuyla birlikte vişneleri rengi tamamen çıkana kadar bir süre kaynatın. 

  5. Birlikte kaynayan elma suyuna ve vişnelere 2 yemek kaşığı Seyidoğlu pekmezi ve 1 çay kaşığı limon tuzunu ekleyin. 

  6. Bütün malzemeleri kısık ateşte reçel kıvamı alana kadar pişirmeye devam edin. Kıvamını ara ara kontrol edip reçel kıvamı aldığından emin olduktan sonra reçeli kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca sıkın. Şeker ilavesiz vişne reçeli artık yemeye hazır. 

Şeker İlavesiz Vişne Reçeli için Püf Noktaları

Vişnenin damaklarda tat bırakan mayhoş tadı tatlı lezzet ile bir araya geldiğinde ortaya muhteşem bir reçel çıkmaktadır. Şeker ilavesiz vişne reçelinde bu lezzeti sağlayan ise elma suyu ve pekmezdir. Seçeceğiniz elma çeşidi mutlaka tatlı kırmızı elma olmalıdır. Ekşi elma seçerseniz istediğiniz lezzete ulaşamayabilirsiniz. Ayrıca lezzetli bir şeker ilavesiz vişne reçeli için seçeceğiniz pekmezde oldukça önemli. Seyidoğlu tarafından geleneksel yöntemlere uygun olarak özenle hazırlanmış pekmezi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Şeker ilavesiz vişne reçelinin bir diğer önemli püf noktası ise kıvamı. Reçelin doğu kıvama geldiğini anlamak için arada kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun için ise koyulaşmaya başlayan vişne reçelinden kaşığın ucu ile alarak porselen veya cam bir tabağa damlatın. Eğer damlattığınız damla hiç yayılmadan damla şeklinde duruyor ise vişne reçeli doğru kıvamda demektir. Sağlıklı bir şekilde hazır olarak yapılmış vişne reçeli tercih edecekseniz Seyidoğlu vişne reçeli tam size göre!

İlginizi Çekebilir: Reçelin Faydaları Nelerdir, Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

İlgili Gönderiler
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *