Faydaları artık günümüzde herkes tarafından bilinen tahin, çoğu kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Tahin severlerin baş tacı olan tahin ile hazırlanan tatlılardan biri de tahin helvası. Ancak sağlıklı beslenmek isteyenler ya da şeker tüketimini kısıtlamak zorunda olanlar bu lezzetten mahrum kalabiliyor. Şekersiz tahin helvası tarifi ile ise oldukça lezzetli bir tahin helvası hazırlayabilirsiniz. Şekersiz tahin helvası nasıl yapılıyor merak edenler; tarifini sizin için hazırladık.
Şekersiz Tahin Helva İçin Gerekli Malzemeler
En sağlıklı tatlı seçeneklerinden biri olan şekersiz tahin helvası tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
Yarım su bardağı Seyidoğlu Tahin
- 1 su bardağı yulaf
- 3 yemek kaşığı bal
- Yarım çay kaşığı tuz
Şekersiz Tahin Helva Yapılışı
Şekersiz tahin helvası için bütün malzemelerinizi hazırladıysanız aşağıda sizin için hazırladığımız adımları takip ederek muhteşem bir lezzete sahip şekersiz tahin helvasını hazırlayabilirsiniz:
Sağlıklı tariflerden biri olan şekersiz tahin helvasında un yerine yulaf unu kullanıyoruz. Yulaf unu elde edebilmek için yulafı blenderdan geçirmeniz gerekiyor. 1 su bardağı yulafı un kadar uflanana kadar blenderdan geçirin. Eğer blenderdan geçirmek istemiyorsanız hazır olarak satılan yulaf ununu da kullanabilirsiniz.
Blenderdan geçirerek hazırladığınız yulaf ununu yağsız bir tavaya alın. Yulaf ununun rengi değişine kadar kavurun.
Yulaf unu renk değiştirip tamamen kavrulduktan sonra ise diğer malzemeler ile rahatça karıştırabileceğiniz derin bir kaba alın.
Kaba aldığınız yulaf ununun üzerine yarım su bardağı Seyidoğlu Tahin’i, 3 yemek kaşığı balı ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin.
Bütün malzemeler tamamen karışıp kıvam alana kadar yavaş yavaş ve güzelce karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt üzerine şekil vererek seçtiğiniz bir kap içerisine serin.
Kabınızı buzluğa atın ve yaklaşık 15 dakika kadar katılaşmasını bekleyin. Sonrasında şekersiz tahin helvası hazır, afiyet ile tüketebilirsiniz.
Şekersiz Tahin Helvanın Püf Noktaları
Şekersiz tahin helvasındaki en önemli püf noktası seçeceğiniz tahindir. Sağlıklı beslenme için hazırlayacağınız şekersiz tahin helvasını en sağlıklı şekilde tüketebilmek için seçtiğiniz tahinin organik olduğundan emin olun. Böylece içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmayacak ve siz de afiyetle tüketeceksiniz.
Şekersiz tahin helvası için bir diğer önemli püf noktası ise buzlukta bekletme süresi. Doğru şekilde servise hazırlayabilmeniz için katılaşma süresini çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Aksi takdirde buzlukta servis hazırlamanızı zorlaştıracak kadar katılaşabilir. Ayrıca şekersiz tahin helvasının, klasik lezzetlerden olan unlu tahin helvası kadar uzun süre katı kalamayacağını da hesaba katmanız gerekiyor. Tabağa alındıktan sonra havadan etkilenerek kısa sürede yumuşayabilir. Bu yüzden buzluktan hemen alarak servise sunmak çok daha sağlıklı ve keyif verici olacaktır. Son olarak ise yulaf unu yerine tercihinize göre Hindistan cevizi unu ya da badem unu gibi farklı un çeşitleri de deneyebilirsiniz. Böylece damak zevkinize daha uygun şekersiz tahin helvası hazırlayabilirsiniz.
Evde hazırlamak yerine dışarıdan lezzetli bir tahin helvası yemek isterseniz Seyidoğlu tahin helvaları tam size göre!