Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
Şekersiz reçeller, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir ve yapay şeker içermez. Şekersiz reçel yapımında tatlandırmak için bal, pekmez, hurma veya meyve özütü kullanılabilir. Peki, şekersiz çilek reçeli tarifi için malzemeler nelerdir, neye ihtiyacınız var? Şekersiz reçel tarifi yapacaksınız, mevsiminde organik meyveler bulmanız reçelin lezzetini ve faydasını arttıracaktır.
Gerekli malzemeler, yarım kilogram çilek, 300 gram kuru üzüm, 8-10 damla limon suyu, 10 adet hurma ve 4 su bardağı sıcak su kullanılmaktadır.
Hazırlanan hurma ve üzüm suyundan elde edilen su, reçelin tatlı olmasını ve kıvam almasını sağlayacaktır. Pişirme sırasında tane karanfil, çubuk tarçın da ilave edilebilir. Pişirme işleminden sonra bu parçaları çıkarabilir, kazandırdığı aromalarla afiyetle tüketmeye başlayabilirsiniz. Bu malzemeler ile şekersiz reçel tarifi nasıl yapılır?
Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Şekersiz reçel için sağlıklı ve organik ürünleri topladınız. Tüm malzemeleri hazırladınız ve şekersiz çilek reçeli tarifi nasıl yapılır? Tarifimize başlarsak;
Çekirdekleri çıkarılan hurma ve kuru üzümleri bir kabın içine koyun ve üzerine sıcak su ilave edin.
15 dakikaya kadar hurma ve üzümlerin yumuşamasını sağlayın ve yumuşadıktan sonra suyuyla beraber mutfak robotundan geçirip, ince süzgü veya bez yardımıyla süzdürün.
Mevsiminde aldığınız çilekleri saplarından ayırın, küçük parçalı çilek reçeli istiyorsanız küçük parçalara bölün ve tencereye alın. Hurma ve kuru üzümlerinden çıkan suyu tencerenin içerine ilave edin.
Yoğun kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin ve kıvamını aldıktan sonra tam reçelin olması için limon suyunu ilave edin.
Son olarak limon ekledikten sonra birkaç dakika daha kaynatın ve soğumasını gelmesini bekleyin. Hazırladığınız reçeli cam kavanozlara koyarak, farklı mevsimlerde tüketebilirsiniz.
Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Çilek reçeli tarifini incelediniz ve yapmak için malzemelere sahipsiniz fakat hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Peki, şekersiz reçel çeşitleri hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
İlk olarak mevsiminde organik meyvelerden reçel yapmaya özen gösterin. Şekersiz reçeller sağlıklı ve faydalı olması açısından yapılır bunun için içerisindeki meyvelerin de organik ve doğal olması faydasını arttıracaktır. Meyveleri hazırlarken ezik ve çürükleri reçelin içine eklemeyin.
Tatlandırmak için şeker yerine, hurma ve üzüm suyunun yanında bal veya çeşitli tatlı meyvelerin sularından faydalanabilirsiniz.
Reçel yaptıktan sonra saklamak için kullanacağınız cam kavanozları sıcak su ile yıkayıp kurulayın.
Şekersiz reçel yapımında mutlaka tahta kaşın kullanınız ve reçel kaynarken oluşan köpükleri tahta kaşık ile mutlaka almalısınız.
Seyidoğlu Gıda olarak hazırladığımız bu yazımızda Şekersiz çilek reçeli yapımı, gerekli malzemeler ve dikkat edilmesi hususlar hakkında bilgilere yer verdik. Organik ve şekersiz reçel çeşitleri için sitemizi ziyaret edebilir ve reçel siparişi verebilirsiniz.